Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z rodzynkami i czekoladą
Do miski robota włożyć miękką margarynę, wsypać oba cukry i utrzeć. Dodać mleko i ucierając dodawać mąkę. Wyrobić ciasto, dodać czekoladę oraz rodzynki i połączyć je z ciastem. Gotowe wyjąć z miski, podzielić na dwie części i uformować z nich wałki o średnicy około 6 cm. Każdy wałek ciasta obtoczyć w wiórkach i zawinąć w folię aluminiową. Tak przygotowane pakunki włożyć do lodówki na około 2 godziny. Potem wyjąć je i przygotować blachy z wyposażenia kuchenki po czym wyłożyć je papierem do pieczenia. Każdy wałek ciąć na krążki o grubości około 5-8 mm i układać na blachach. Ciasteczka lekko spłaszczyć. Piec je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem przez 12-15 minut w zależności od piekarnika. Wystudzić i zajadać.