Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z prażonym słonecznikiem
1. Ziarna słonecznika prażymy na suchej, gorącej patelni, powinny się lekko zrumienić. Następnie studzimy.
2. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy przestudzone pestki i dokładnie zagniatamy.
3. Następnie odrywamy kawałki ciasta, na posypanej mąką stolnicy formujemy kulki, każdą kulkę spłaszczamy formując płaskie ciasteczka.
4. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
2. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy przestudzone pestki i dokładnie zagniatamy.
3. Następnie odrywamy kawałki ciasta, na posypanej mąką stolnicy formujemy kulki, każdą kulkę spłaszczamy formując płaskie ciasteczka.
4. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.