Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z winnym aromatem
Mąkę oraz szczyptę soli przesiewamy na blat. Dodajemy wino, śmietanę, żółtko, cukier oraz pokrojone w małą kostkę dobrze schłodzone masło lub margarynę. Zarabiamy gładkie i jednolite ciasto. Wstawiamy je na godzinę do lodówki.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm.
Foremką wykrawamy ciasteczka.
W środku każdego robimy małą dziurkę.
Tak przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w temp. 180 st przez 15 minut.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm.
Foremką wykrawamy ciasteczka.
W środku każdego robimy małą dziurkę.
Tak przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w temp. 180 st przez 15 minut.
mysza75
misia5
Zapraszam :)