Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z żurawiną
Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier i dodajemy masło oraz żółtko. zagniatamy kruche ciasto.
Następnie dodajemy żurawinę i jeszcze raz zagniatamy ciasto.
Wkładamy je do woreczka foliowego i na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy je dość cienko.
Wykrajamy ciasteczka i układamy je na blaszce.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ciastka przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostygnięciu dekorujemy.
Następnie dodajemy żurawinę i jeszcze raz zagniatamy ciasto.
Wkładamy je do woreczka foliowego i na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy je dość cienko.
Wykrajamy ciasteczka i układamy je na blaszce.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ciastka przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostygnięciu dekorujemy.