Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z pianką i śliwką w czekoladzie
Ciasto;
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie części. Blachę o wym. 25 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy jedną część ciasta, drugą chowamy do lodówki. Na ciasto układamy śliwki w czekoladzie.
Pianka;
Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier i miksujemy na małych obrotach. Wsypujemy proszek budyniowy i wlewamy po mału olej cały czas miksując na małych obrotach. Przygotowaną piankę wlewamy na śliwki, na koniec trzemy na tarce drugą część ciasta.
Pieczemy w 190 stopniach przez 40-45 minut.
Smacznego
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy na dwie części. Blachę o wym. 25 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy jedną część ciasta, drugą chowamy do lodówki. Na ciasto układamy śliwki w czekoladzie.
Pianka;
Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier i miksujemy na małych obrotach. Wsypujemy proszek budyniowy i wlewamy po mału olej cały czas miksując na małych obrotach. Przygotowaną piankę wlewamy na śliwki, na koniec trzemy na tarce drugą część ciasta.
Pieczemy w 190 stopniach przez 40-45 minut.
Smacznego
SylaUla