Sposób przygotowania:
Rolada z kremem kajmakowymETAP 1:
Całe jajka ubijamy przez 10 minut z 3/4 szklanki cukru. Po ubiciu wsypujemy do tego mąkę z proszkiem do pieczenia.
Na sam koniec dodajemy olej. Przygotujemy dużą formę do pieczenia, którą wykładamy papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wylać na blachę i delikatnie wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika na około 12 minut.
Biszkopt po upieczeniu wyrzucić na ściereczkę i odlepić papier od biszkoptu.
Biszkopt zwinąć wraz ze ściereczką w roladę wzdłuż dłuższego boku. W ten sposób całkowicie ostudzić biszkopt.
ETAP 2:
Puszkę z mlekiem wstawić do dużego garnka z wodą, powoli doprowadzić do wrzenia. Gotować trzy godziny na minimalnym ogniu.
Wystudzony kajmak przekładamy do miski, zmiksować z masłem. Orzechy obieramy i kroimy na małe kawałki. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem i posypać orzechami, zwijamy w roladę. Ostawiamy do lodówki na całą noc