Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Kruszonka do ciast 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo łatwa, słodka kruszonka do ciast i wypieków.

Kruszonka do ciast 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kruszonka do ciast 4

 

Sposób przygotowania:

Kruszonka do ciast 4
Masło wyjąć z lodówki, a następnie zetrzec je na tarce. Do masła dodać szklanke mąki oraz cukier. Wszystkie składniki rozetrzeć ze sobą, aby sie dobrze połączyły. Kruszonkę dać do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie kruszonkę wyjąć i rozkruszyć na ciasto około 15-20 minut przed końcem jego pieczenia.
Kruszonka do ciast 4
kruszonka rozkruszona na placka rabarbarowego.
Kruszonka do ciast 4
kruszonka gotowa do wstawienia do lodówki.
Kruszonka do ciast 4
przetarte masło połączyć z mąką i cukrem.