Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Krwawy Cezar

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolejny sprawdzony przepis maniaczki napojów i wszelkich mieszanek. Smaczny i orzeźwiający napój

Krwawy Cezar

Składniki:

Krwawy Cezar

 

  • 1 plasterek cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka wódki
  • 60 ml nektaru z małży
  • 60 ml pomidorowego
  • 1/4 łyżeczki sosu worcestershire
  • kropla sosu tabasco
  • szczypta pieprzu
  • szczypta
  • mieszanki z przypraw kajeńskich
  • 1 łodyga selera

Sposób przygotowania:

Krwawy Cezar
Krawędzie wysokich szklanek posmarować cytryną, następnie zanurzyć w soli. Szklanki wypełnić pokruszonym lodem. Wlać wódkę, nektar z małży, sosy, pieprz i przyprawę. Wymieszać. Udekorować łodygą selera i podawać.

Tagi:

przyprawy sosy