Sposób przygotowania:
Kryształowe pucharki
Do 3 miseczek wsypujemy 3 różne galaretki ( kolory według siebie).
U mnie zielony, żółty i wiśnia.
Każdą galaretkę zalewamy 470 ml, przegotowanej gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia galaretki.(zawsze daje mniej wody jak pisze na opakowaniu).
Tak przygotowane galaretki odkładamy do całkowitego stężenia.
Nastepnie każdą galaretke kroimy tworząc kryształki.
Kilka okrągłych biszkoptów rozkruszamy.
Do szklanych pucharków nakładamy po 2 łyżki rozkruszonych biszkoptów, na biszkopty część zielonej galaretki, następnie krem śmietankowy, galaretka żółta, znowu krem śmietankowy i galaretka czerwona.
Dekorujemy kleksem kremu śmietankowego lub śmietany, oraz kryształkami zielonymi i żółtymi z galaretki.
U mnie zielony, żółty i wiśnia.
Każdą galaretkę zalewamy 470 ml, przegotowanej gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia galaretki.(zawsze daje mniej wody jak pisze na opakowaniu).
Tak przygotowane galaretki odkładamy do całkowitego stężenia.
Nastepnie każdą galaretke kroimy tworząc kryształki.
Kilka okrągłych biszkoptów rozkruszamy.
Do szklanych pucharków nakładamy po 2 łyżki rozkruszonych biszkoptów, na biszkopty część zielonej galaretki, następnie krem śmietankowy, galaretka żółta, znowu krem śmietankowy i galaretka czerwona.
Dekorujemy kleksem kremu śmietankowego lub śmietany, oraz kryształkami zielonymi i żółtymi z galaretki.
gusia1000