Sposób przygotowania:
Czekoladowa babka gotowanaETAP 1:
Miękką margarynę zmiksować z mlekiem i cukrem na puszysty krem. Następnie nie przerywając miksowania, dodawać po jednym jajku.
Mąki przesiać do osobnej miski. Dodać proszek do pieczenia i kakao i dokładnie wymieszać. Mieszankę suchych składników wsypywać partiami do masy maślano-jajecznej, miksując na niskich obrotach miksera. Dodać zapach do ciasta i wymieszać. Ciasto przelać do formy silikonowej na babkę.
Formę przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić do dużego garnka. Nalać wody do 3/4 wysokości foremki. Zagotować. Gotować na małym ogniu godzinę i 15 minut.
Formę z babką wyjąć z garnka i wystudzić. Chłodną babkę polać polewą z białej czekolady. Gorzką czekoladę połamać na kawałki, zalać mlekiem i rozpuścić. Przelać do rękawa z bardzo cienką końcówką i malować nią paski na babce tworząc pajęczą sieć.
Poprzyczepiać pająki.
SylaUla