ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Kubusiowo-gruszkowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kubusiowo-gruszkowy deser na biszkoptach jest łatwy, szybki do wykonania, smakuje wyśmienicie, owoce można dodać jakie się lubi.

Kubusiowo-gruszkowy deser Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kubusiowo-gruszkowy deser

 

  • gruszki 10 sztuk małe,
  • biszkopty 200 gram,
  • galaretka gruszkowa 1 opakowanie,
  • kubuś bananowy z jabłkiem,marchewką 1 butelka,
  • budyń śmietankowy 2 opakowania

Sposób przygotowania:

Kubusiowo-gruszkowy deser
3/4 pojemności Kubusia wlać do garnka i zagotować, do reszty Kubusia wsypać budynie, wymieszać i wlać do gotującego się Kubusia, mieszać do zgęstnienia masy, wystudzić.

Forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozsypać cienkie plasterki gruszek ze skórką (dno będzie wierzchem deseru), wlać galaretkę gruszkową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, zostawić do stężenia, gdy zacznie tężeć ułożyć biszkopty i schować do lodówki.

Na stężałą masę wyłożyć ostudzonego Kubusia, ułożyć biszkopty lekko je wciskając w masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc.

Formę nakryć talerzem, odwrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru.
Kubusiowo-gruszkowy deser.
Owoce mozna do deseru dodać sezonowe, mrożone.
Kubusiowo-gruszkowy deser.
Smak kubusia dajeemy taki jaki lubimy do picia.
Kubusiowo-gruszkowy deser.
Biszkopty można dodać lub inne ciastka,herbatniki.
Kubusiowo-gruszkowy deser.
Biszkopty trzeba powciskać do kubusia aby były zwarte po zastygnięciu.