Sposób przygotowania:
Kubusiowo-gruszkowy deser
3/4 pojemności Kubusia wlać do garnka i zagotować, do reszty Kubusia wsypać budynie, wymieszać i wlać do gotującego się Kubusia, mieszać do zgęstnienia masy, wystudzić.
Forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozsypać cienkie plasterki gruszek ze skórką (dno będzie wierzchem deseru), wlać galaretkę gruszkową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, zostawić do stężenia, gdy zacznie tężeć ułożyć biszkopty i schować do lodówki.
Na stężałą masę wyłożyć ostudzonego Kubusia, ułożyć biszkopty lekko je wciskając w masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Formę nakryć talerzem, odwrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru.
Forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozsypać cienkie plasterki gruszek ze skórką (dno będzie wierzchem deseru), wlać galaretkę gruszkową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, zostawić do stężenia, gdy zacznie tężeć ułożyć biszkopty i schować do lodówki.
Na stężałą masę wyłożyć ostudzonego Kubusia, ułożyć biszkopty lekko je wciskając w masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Formę nakryć talerzem, odwrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru.