Sposób przygotowania:
Kokosowy torcikPrzygotowanie biszkoptu i kremu
Białka oddzielić od żółtek, następnie ubić na sztywno, dodać cukier, nadal miksując dodawać po żółtku, po czym wymieszać delikatnie z mąką wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać kakao. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 C i piec ok.30 min. Upieczony biszkopt pozostawić do wystygnięcia, po czym zimny przekroić na trzy blaty.
Przygotować krem śmietankowy tak jak podano na opakowaniu, chwilę schłodzić. Blaty biszkoptowe przełożyć kremem, pozostały krem rozsmarować na wierzchu i bokach tortu, wstawić do lodówki.
Dekoracja
Schłodzony tort udekorować: wierzch posypać obficie wiórkami kokosowymi, na boki dać biszkopty, przewiązać kokardą i nałożyć dekorację. Ponownie wstawić do chłodu.
Chłodzenie
Gdy tort będzie schłodzony dobrze, można podawać. Smacznego