gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Ryba (szczupak) w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smażony szczupak w zalewie octowej z warzywami. Polecam na stół Wigilijny oraz jako przystawkę. Smacznego ;)

Ryba (szczupak) w zalewie octowej

Składniki:

Ryba (szczupak) w zalewie octowej

 

  • 1,5 kg szczupaka,
  • olej do smażenia,
  • mąka do obtaczania

 

Sposób przygotowania:

Ryba (szczupak) w zalewie octowej
Szczupaka dzielimy na mniejsze części.

Doprawiamy pieprzem cytrynowym.

Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na zloty kolor.

Zalewa;

Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Do garnka wlewamy wodę, ocet i dodajemy wszystkie składniki.

Zagotowujemy.

Rybę układamy do słoika i zalewamy gorącą zalewą.

Odstawiamy na kilka dni.

Smacznego ;)