Sposób przygotowania:
Ryba (szczupak) w zalewie octowej
Szczupaka dzielimy na mniejsze części.
Doprawiamy pieprzem cytrynowym.
Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na zloty kolor.
Zalewa;
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Do garnka wlewamy wodę, ocet i dodajemy wszystkie składniki.
Zagotowujemy.
Rybę układamy do słoika i zalewamy gorącą zalewą.
Odstawiamy na kilka dni.
Smacznego ;)
Doprawiamy pieprzem cytrynowym.
Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na zloty kolor.
Zalewa;
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Do garnka wlewamy wodę, ocet i dodajemy wszystkie składniki.
Zagotowujemy.
Rybę układamy do słoika i zalewamy gorącą zalewą.
Odstawiamy na kilka dni.
Smacznego ;)