Sposób przygotowania:
Krokiety z wafli z kaszą, kapustą i pieczarkami
Kaszę gryczaną ugotować w niesolonej wodzie i odcedzić, wsypać do garnka, dodać kiszoną kapustę ugotowaną drobniej pokrojoną, ja dodałam kapustę po uduszeniu z żeberkami.
Usmażyć drobno pokrojone pieczarki z cebulą z kostkami grzybowymi i wszystko dodać do garnka z kaszą i kapustą, wszystko dobrze wymieszać, do smaku doprawić pieprzem, solą.
Wafle przecięłam na połowę (łatwiej mi pierwszy raz było do zawijania), spryskać wafle wodą ze spryskiwacza, nałożyć porcję farszu, zawijać krokiety.
Jajka roztrzepane z łyżeczką oleju, w jajku maczać krokiety, obtaczać w tartej bułce.
Na gorącym oleju rzepakowym smażyć na złocisto z każdej strony, podałam z barszczem z kartonu wymieszanym z rosołem i cukrem.
Usmażyć drobno pokrojone pieczarki z cebulą z kostkami grzybowymi i wszystko dodać do garnka z kaszą i kapustą, wszystko dobrze wymieszać, do smaku doprawić pieprzem, solą.
Wafle przecięłam na połowę (łatwiej mi pierwszy raz było do zawijania), spryskać wafle wodą ze spryskiwacza, nałożyć porcję farszu, zawijać krokiety.
Jajka roztrzepane z łyżeczką oleju, w jajku maczać krokiety, obtaczać w tartej bułce.
Na gorącym oleju rzepakowym smażyć na złocisto z każdej strony, podałam z barszczem z kartonu wymieszanym z rosołem i cukrem.