Sposób przygotowania:
Kugel z makaronu
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Posmarować tłuszczem żaroodporną brytfannę wielkości około 22x33 cm. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wsypać makaron i gotować 8-10 minut. Dodać 8 łyżek masła ekstra Bieluch i wymieszać. W misce utrzeć żółtka z serkami Bieluch naturalny. Dodać do makaronu wraz ze śmietaną i solą. Ubić na sztywno białka i delikatnie wymieszać z masą makaronowo - serową. Przełożyc masę do przygotowanej brytfanny. W małej misce wymieszać rozmieszć roztopione masło ekstra Bieluch z 1/2 szklanki cukru oraz pokruszonymi krakersami. Całość wyłożyć na makaron. Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę.
Smakowity
Morusek
Morusek
Tabita
banderson
milena86
Dokładnie, Bielucha można kupić naprawdę w wielu sklepach, a od 3 do 10 marca będzie dostępny w promocji w Carrefourze. Już się cieszę, bo ten serek należy także do moich ulubionych:)