Morusek

Morusek

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Kugel z makaronu

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To jedno z najszybszych i najsmaczniejszych dań.

Kugel z makaronu

Składniki:

Kugel z makaronu

 

  • szeroki makaron jajeczny
  • 1/2 kostki masła ekstra Bieluch
  • 6 jajek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 6 opakowań serka Bieluch naturalny
  • 8 łyżek śmietany Bieluch 18%
  • paczka krakersów grahamowych
  • łyżeczka soli

 

Sposób przygotowania:

Kugel z makaronu
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Posmarować tłuszczem żaroodporną brytfannę wielkości około 22x33 cm. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wsypać makaron i gotować 8-10 minut. Dodać 8 łyżek masła ekstra Bieluch i wymieszać. W misce utrzeć żółtka z serkami Bieluch naturalny. Dodać do makaronu wraz ze śmietaną i solą. Ubić na sztywno białka i delikatnie wymieszać z masą makaronowo - serową. Przełożyc masę do przygotowanej brytfanny. W małej misce wymieszać rozmieszć roztopione masło ekstra Bieluch z 1/2 szklanki cukru oraz pokruszonymi krakersami. Całość wyłożyć na makaron. Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę.