Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Kukurydziana kawa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gęsty koktajl lub deser do jedzenia łyżeczką- zaskakująco smaczny efekt połączenia kawy i kaszy kukurydzianej

Kukurydziana kawa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kukurydziana kawa

 

Sposób przygotowania:

Kukurydziana kawa
Ugotowaną i ostudzoną kaszę kukurydzianą dokładnie miksujemy blenderem. Wlewamy mocno schłodzone mleko i znowu miksujemy. Odlewamy 1/3 płynu. Do pozostałych 2/3 dodajemy kawę rozpuszczalną, doprawiamy do smaku cukrem. Do wysokiej filiżanki wlewamy na przemian warstwę koktajlu kawowego i mlecznego. Podajemy od razu po przygotowaniu lub schładzamy jeszcze 30 minut w lodówce.
Kukurydziana kawa
Ugotowaną i ostudzoną kaszę kukurydzianą dokładnie miksujemy blenderem.
Kukurydziana kawa
Wlewamy mocno schłodzone mleko i znowu miksujemy.
Kukurydziana kawa
Odlewamy 1/3 płynu. Do pozostałych 2/3 dodajemy kawę rozpuszczalną, doprawiamy do smaku cukrem.