akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Kuleczki Bounty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smakują jak kupne batoniki Bounty ;) Małe, słodkie, obłędnie kokosowe kuleczki oblane czekoladą. Nikt się im nie oprze! :D

Kuleczki Bounty

Składniki:

Kuleczki Bounty

 

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 70 g cukru pudru
  • 100 ml śmietanki 30-36 %
  • 70 g masła
  • 150 g mlecznej/ gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Kuleczki Bounty

ETAP 1:

Kuleczki Bounty
Uformowane i schłodzone kuleczki kokosowe.

Śmietankę pogrzać, dodać do niej masło. Trzymać na ogniu do momentu rozpuszczenia się masła. Wsypać wiórki kokosowe oraz przesiany cukier puder, dobrze wymieszać. Z tak przygotowanej, jeszcze ciepłej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce minimum 60 minut (ja włożyłam na 30 minut do zamrażalki)

ETAP 2:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Każdą kokosową kuleczkę zanurzyć w czekoladzie i odstawić do zastygnięcia. Przechowywać w lodówce. Smacznego! (inspiracja/źródło: Moje Wypieki)