Sposób przygotowania:
Batoniki typu BOUNTYprzygotowanie masy kokosowej

Mleczko kokosowe delikatnie otwieramy i ściągamy gęstą śmietankę, potem dopiero dopełniamy wodą do odpowiedniej wagi.
Mleczko podgrzewamy wraz z masłem i cukrem do rozpuszczenia, potem dodajemy kokos i cały czas mieszając czekamy aż płyn się wchłonie, ale nie zagotowujemy.
formowanie

Masę studzimy.
W rękach mocno ugniatamy porcje ( u mnie łyżka) masy i formujemy wałeczki.
Przygotowane porcje wkładamy do lodówki na 2-4 godziny, aż stężeją.
czekolada

Czekoladę dzielimy na kawałki, dolewamy mleko i rozpuszczamy nad kąpielą wodną.
Jeżeli polewa będzie za gęsta można dodać jeszcze łyżkę mleka.
oblewanie

Pojedynczo zanurzamy/ obtaczamy batoniki w czekoladzie i przekładamy na kratę kuchenną,
Gdy czekolada wystygnie i stężeje przekładamy do pudełka i przechowujemy w lodówce.
Magdalena88
niezły kąsek
reanja
polecam, u mnie juz ich nie ma :)
reanja
smakują bardzo kokosowo :)