Sposób przygotowania:
Kuleczki rafaello
Migdały sparzyć i obrać ze skórki,
wafle drobno pokruszyć.Cukier zagotować z wodą i ostudzić. Do tak przygotowanego syropu dodać mleko w proszku, masło oraz pokruszone wafle.
Wszystko razem zmiksowac.
Masę do ok 30 minut wstawić do lodówki.
Gdy masa zgęstnieje, formować z niej kulki a do środka wkładać migdała.
Na koniec obtaczac w wiórkach i wstawić do lodówki by stwardniały.
wafle drobno pokruszyć.Cukier zagotować z wodą i ostudzić. Do tak przygotowanego syropu dodać mleko w proszku, masło oraz pokruszone wafle.
Wszystko razem zmiksowac.
Masę do ok 30 minut wstawić do lodówki.
Gdy masa zgęstnieje, formować z niej kulki a do środka wkładać migdała.
Na koniec obtaczac w wiórkach i wstawić do lodówki by stwardniały.