Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

kuleczki rafaello

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

należyu je trzymac w chłodnym miejscu, nieco inny smak niż prawdziwe rafaello ale równiez bardzo smaczne

kuleczki rafaello

Składniki:

kuleczki rafaello

 

 

Sposób przygotowania:

kuleczki rafaello
Czekolade rozpuścić "na wodzie", czyli polamana czekoladę należy wrzucić do miseczki, najlepiej metalowej (z cienkimi ściankami) i wstawić do większego garnką z wrzątkiem . Należy ciągle mieszać dopóki się całkiem nie rozpuści, wrazie potrzeby dolać cieplejszej wody. Po rozpuszczeniu dodac cukier puder i miękkie masełko. Po wymieszaniu wstawić na 10 minut do loówki (lub nieco dłużej) tak aby masa dała się formować. Z tak powstałej masy lepimy kuleczki, a w ich środek wkładamy migdałka ( równie dobrze można włożyć np. 3 płatki migdałów), a następnie obtaczamy w kokosie. Odkładamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Z jednej porcji wychodzi około 40 kuleczek Rafaello