Sposób przygotowania:
kuleczki rafaello
Czekolade rozpuścić "na wodzie", czyli polamana czekoladę należy wrzucić do miseczki, najlepiej metalowej (z cienkimi ściankami) i wstawić do większego garnką z wrzątkiem . Należy ciągle mieszać dopóki się całkiem nie rozpuści, wrazie potrzeby dolać cieplejszej wody. Po rozpuszczeniu dodac cukier puder i miękkie masełko. Po wymieszaniu wstawić na 10 minut do loówki (lub nieco dłużej) tak aby masa dała się formować. Z tak powstałej masy lepimy kuleczki, a w ich środek wkładamy migdałka ( równie dobrze można włożyć np. 3 płatki migdałów), a następnie obtaczamy w kokosie. Odkładamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Z jednej porcji wychodzi około 40 kuleczek Rafaello
zukki
Z góry dzięki za odpowiedź.
Mysiunia
masło powinno byc takie prawdziwe z mleka:) Czekolada po rozpuszczeniu będzie ciepła, więc jeśli dodamy miękkie masło (nie prosto z lodówki) to spokojnie rozmieszamy to łyżką bez konieczności podgrzewania:)