marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kulki drobiowe ze szczypiorkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Mięso gotowe mielone rozmrozić i dać do misy,dodać posiekany szczypior,suszone zioła,jajko,aby wiązało,mąkę,przyprawy.Robić kulki

Kulki drobiowe ze szczypiorkiem.

Składniki:

Kulki drobiowe ze szczypiorkiem.

 

  • 500 g.mięsa drobiowego,np.indyczego,
  • pęczek szczypiorku,
  • jajko surowe,
  • garstka suszonych,roztartych ziół(kmin rzymski,oregano),
  • pieprz ,
  • curry,
  • sól,
  • trochę mąki.

Sposób przygotowania:

Kulki drobiowe ze szczypiorkiem.
Mięso mielone drobiowe po wyjęciu z zamrażarki,rozmrozić,najlep-
-iej gorącą wodą na szybko i osączyć.Przełożyć do średniej misy,
szczypiorek opłukać i posiekać drobno,zioła suszone rozetrzeć w
dłoniach dodać do mięsa,a poza tym surowe jajo,trochę mąki oraz
pieprz i sól.Wymieszać rękoma i formować średnie kule i dać na
tackę do grillowania lub też nadziać na szpadki i podawać po upie-
-czeniu jako szaszłyki.