elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Kulki kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasteczka dla wielbicieli Rafaello

Kulki kokosowe

Składniki:

Kulki kokosowe

 

  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 kostka masła
  • 2 szklanki pełnotłustego mleka w proszku
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 1 opakowanie suchych wafli

Sposób przygotowania:

Kulki kokosowe
Wodę zagotować z cukrem, przestudzić, następnie dodać do tego masło i wszystko dokładnie zmiksować. Ciągle miksując dosypywać powoli do masy mleko w proszku i połowę wiórek kokosowych. Na końcu dodać drobno pokruszone wafle, wszystko dokładnie zamieszać.
Z masy formować w dłoniach niewielkie kulki, następnie każdą obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Odstawić na dwie godziny do lodówki żeby kulki zastygły.