ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 193]

Kakaowe kulki z Tiramisu i wiórkami kokosowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kakaowe kulki z Tiramisu i wiórkami kokosowymi oraz szczyptą cynamonu. W sam raz do popołudniowej kawusi.

Kakaowe kulki z Tiramisu i wiórkami kokosowymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kakaowe kulki z Tiramisu i wiórkami kokosowymi

 

  • 18 dag okrągłych biszkoptów
  • 1 łyżka duża cukru trzcinowego
  • szczypta cynamonu
  • 5 łyżek tiramisu
  • pół kostki margaryny
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 łyżki kakao
  • wiórki kokosowe do obtaczania

Sposób przygotowania:

Kakaowe kulki z Tiramisu i wiórkami kokosowymi
Do dużej miseczki wkładamy 18 dag biszkoptów, pół kostki margaryny, rozgniatamy razem.

Dodajemy łyżkę masła i dwie łyżki kakao, szczyptę cynamonu, dużą łyżkę cukru trzcinowego i pięć łyżek likieru Tiramisu.

Zagniatamy wszystkie składniki razem i formujemy niewielkie kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych. Kuleczki wstawiamy do lodówki na godzinkę, po tym czasie można podawać.

Porada: Jeśli lubimy bardziej słodkie lub mniej dodajemy do smaku cukier trzcinowy oraz likier Tiramisu, możemy zmniejszać lub zwiększać ilość według swojego smaku.
Kakaowe kulki z Tiramisu i wiórkami kokosowymi
Do dużej miseczki wkładamy 180 dag biszkoptów, pół kostki margaryny, rozgniatamy razem.
Kakaowe kulki z Tiramisu i wiórkami kokosowymi
Dodajemy łyżkę masła i dwie łyżki kakao oraz szczyptę cynamonu.
Kakaowe kulki z Tiramisu i wiórkami kokosowymi
Do masy dodajemy dużą łyżkę cukru trzcinowego.
Kakaowe kulki z Tiramisu i wiórkami kokosowymi
Wlewamy likier tiramisu i zagniatamy ciasto, jeśli wyjdzie zbyt rzadkie można dosypać więcej kakao.