Sposób przygotowania:
Truskawkowe wspomnienie z dzieciństwa
Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek. Każdą truskawkę kroimy w plasterki. Umieszczamy w miseczce.
Ser biały rozgniatamy widelcem, mieszamy z cukrem, przekładamuy do truskawek i rozgniatamy widelcem. Dodajemy kwaśną śmietanę, mieszamy widelcem. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy.
Takie danie można zjeść samodzielnie, ale świetnie smakuje też jako dodatek do makaronu lub jako twarożkowa pasta na kanapkę.
Ser biały rozgniatamy widelcem, mieszamy z cukrem, przekładamuy do truskawek i rozgniatamy widelcem. Dodajemy kwaśną śmietanę, mieszamy widelcem. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy.
Takie danie można zjeść samodzielnie, ale świetnie smakuje też jako dodatek do makaronu lub jako twarożkowa pasta na kanapkę.