Sposób przygotowania:
Labraks z pestkami granatu oraz czosnkowym masłem
Ryby oczyścić, dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem.
Umyty szczypiorek drobno posiekać wraz z cebulkami.
Masło rozetrzeć z przeciśniętymi ząbkami czosnku oraz posiekanym szczypiorkiem. lekko posolić,
Takim maślanym farszem napelnic środek ryb.
Ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce, posypać pestkami granatu i wstawić do nagrzanego do 190 C piekarnika. Piec przez około 20 - 25 minut, od czasu do czasu polewając wytworzonym podczas pieczenia soku z tłuszczem.
Podac z ulubioną sałatką oraz dodatkami : ryżem , kasza kuskus bądź frytkami lub pure z ziemniaków :)
Umyty szczypiorek drobno posiekać wraz z cebulkami.
Masło rozetrzeć z przeciśniętymi ząbkami czosnku oraz posiekanym szczypiorkiem. lekko posolić,
Takim maślanym farszem napelnic środek ryb.
Ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce, posypać pestkami granatu i wstawić do nagrzanego do 190 C piekarnika. Piec przez około 20 - 25 minut, od czasu do czasu polewając wytworzonym podczas pieczenia soku z tłuszczem.
Podac z ulubioną sałatką oraz dodatkami : ryżem , kasza kuskus bądź frytkami lub pure z ziemniaków :)