Sposób przygotowania:
Kulki daktylowo-bakaliowe bezglutenowe
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę a następnie odlewamy wodę i miksujemy je na gładką masę.
Orzechy nerkowca, i włoskie blendujemy na proszek i dodajemy do daktyli. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, płatki jaglane, sezam i olej kokosowy.
Dokładnie mieszamy masę, a następnie formujemy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Gotowe kulki przechowujemy w lodówce.
Orzechy nerkowca, i włoskie blendujemy na proszek i dodajemy do daktyli. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, płatki jaglane, sezam i olej kokosowy.
Dokładnie mieszamy masę, a następnie formujemy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Gotowe kulki przechowujemy w lodówce.
Justi2401
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje