kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Kulki orzechowe Kamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Coś małego i słodkiego dla każdego

Kulki orzechowe Kamy

Składniki:

Kulki orzechowe Kamy

 

Sposób przygotowania:

Kulki orzechowe Kamy
Herbatniki pokruszyć, zmielić lub zetrzeć w postać proszku.Wnętrza orzechów mielimy na drobne wiórki, połowę zawartości dodajemy do zmielonych ciasteczek. Dodajemy miękkie masło i zmielony cukier na puder. Wyrabiamy elastyczną masę. Na koniec w masę wcieramy odrobinę aromatu. Z ciasteczkowej masy robimy kuleczki w kształcie większego orzecha włoskiego. Do środeczka wsadzamy odrobinę marmolady, aby kulki nie były za słodkie, i formujemy ładne, zgrabne kuleczki nadziewane farszem marmoladowym. Obtaczamy lulki w reszcie pozostałych zmielonych orzechów i układamy na talerzu.Najlepiej smakują schłodzone, gdyż są bardziej zbite i smaczniejsze.