Sposób przygotowania:
Kulki twarogowe z dodatkami.
Twarożek wiejski wypakować i łyżką wybrać do salaterki,dodać gęstej śmietany,orzechy rozłupać i posiekać drobno,tak jak ogórek
i papryki po uprzednim opłukaniu,obraniu,usuwaniu gniazd nasiennych.Ogórek po obraniu można nawet zetrzeć na tarce z hebelkiem.Dodać posiekane orzechy i warzywa do masy śmietanowo-twarogowej,doprawić suszonymi lub świeżymi ziołami,
pieprzem czarnym lub kolorowym w kulkach i solą.Wymieszać i formować w dłoniach masę na średnie kulki.Ułożyć na półmisku,po-
-dawać jako przekąskę śniadaniową.
i papryki po uprzednim opłukaniu,obraniu,usuwaniu gniazd nasiennych.Ogórek po obraniu można nawet zetrzeć na tarce z hebelkiem.Dodać posiekane orzechy i warzywa do masy śmietanowo-twarogowej,doprawić suszonymi lub świeżymi ziołami,
pieprzem czarnym lub kolorowym w kulkach i solą.Wymieszać i formować w dłoniach masę na średnie kulki.Ułożyć na półmisku,po-
-dawać jako przekąskę śniadaniową.