marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kulki twarogowe z dodatkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Twarożek wypakować z pudełek,wymieszać ze śmietaną gęstą,do- -dając drobno posiekane orzeszki i warzywa.Doprawić,wymieszać,formować na kulki

Kulki twarogowe z dodatkami.

Składniki:

Kulki twarogowe z dodatkami.

 

  • 250 g.g.twarożku wiejskiego,
  • 100 ml.śmietany gęstej,
  • 25 dag.siekanych orzechów włoskich lub pistacji,
  • 2 małe papryki świeże,
  • 1 ogórek wężowy lub połówka,
  • szczypta ziół suszonych,np.czarnuszka,kmin rzymski,
  • pieprz czarny lub kajeński mielony lub kolorowe kilki pieprzowe,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Kulki twarogowe z dodatkami.
Twarożek wiejski wypakować i łyżką wybrać do salaterki,dodać gęstej śmietany,orzechy rozłupać i posiekać drobno,tak jak ogórek
i papryki po uprzednim opłukaniu,obraniu,usuwaniu gniazd nasiennych.Ogórek po obraniu można nawet zetrzeć na tarce z hebelkiem.Dodać posiekane orzechy i warzywa do masy śmietanowo-twarogowej,doprawić suszonymi lub świeżymi ziołami,
pieprzem czarnym lub kolorowym w kulkach i solą.Wymieszać i formować w dłoniach masę na średnie kulki.Ułożyć na półmisku,po-
-dawać jako przekąskę śniadaniową.

Tagi:

zioła