Sposób przygotowania:
Kulki z płatków w wiórkach kokosowych
Płatki owsiane wymieszać z jęczmiennymi i uprażyć na suchej patelni. Należy mieszać i uważać aby płatki się nie przypaliły, lecz zrumieniły. Płatki zostawiamy do ostudzenia. W garnku rozpuścić margarynę. Do rozpuszczonej margaryny dodać śmietanę, cukier, kakao, cały czas trzymając na ogniu i mieszając. Do tak przygotowanej polewy można ewentualnie dodac słodkiego kakao. Do takiej polewy czekoladowej przesypujemy płatkii mieszamy. Jeśli masa jest bardzo gęsta dodać pół szklanki mleka lub wody. Całość odstawiamy, aż płatki nasiąkną i masa zgęstnieje. Nastepnie formujemy z masy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Układamy na małych papilotkach i chłodzimy conajmniej godzinę w lodówce.