Sposób przygotowania:
Kurczak butterfly z ziołami
Pracę rozpocznij od przygotowania kurczaka butterfly czyli w kształcie motyla. Skorzystaj z filmów instruktażowych w internecie w jaki sposób rozciąć kurczaka. Zioła rozdrobnij i umieść w blenderze, cytrynę sparz wrzątkiem, obierz cienko skórkę i wyciśnij sok, dodaj do ziół, podlej kilkoma łyżkami oliwy i dokładnie zblenduj na jednolite pesto.
Kurczaka dokładnie natrzyj ziołowym pesto, skrop odrobiną oliwy, oprósz solą i pieprzem i pozostaw do zamarynowania w zimnym miejscu na kilka godzin. Zamarynowanego kurczaka upiecz na grillu, bezpośrednio na ruszcie lub na tacce. Podawaj np. z ryżem lub ziemniakami i koniecznie sałatką ze świeżych warzyw.
Kurczaka dokładnie natrzyj ziołowym pesto, skrop odrobiną oliwy, oprósz solą i pieprzem i pozostaw do zamarynowania w zimnym miejscu na kilka godzin. Zamarynowanego kurczaka upiecz na grillu, bezpośrednio na ruszcie lub na tacce. Podawaj np. z ryżem lub ziemniakami i koniecznie sałatką ze świeżych warzyw.