lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kurczak po Ostródzku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Znudziły mi się przyprawy do kurczaka więc zrobiłam trochę inaczej. Doprawiłam po swojemu . Wyszło smaczne.

Kurczak po Ostródzku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak po Ostródzku

 

  • Pałki z kurczaka 10 szt
  • Marynata do kurczaka:
  • jeden rosołek drobiowy
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • papryka mielona czerwona ostra 4 łyżeczki
  • suszona natka pietruszka 2 łyżeczki
  • gałka muszkatowa pól łyżeczki
  • Dodatkowo:
  • papryka zielona połowę
  • papryka czerwona połowę
  • marchew 2 szt

Sposób przygotowania:

Kurczak po Ostródzku
Rosołek drobiowy rozpuścić w 100 ml wody. Dodać przyprawy( paprykę, natkę pietruszki i gałkę muszkatową) wymieszać. Nacieramy pałki z kurczaka i wkładamy do rękawa do pieczenia, zalewamy pozostałą marynatą , będzie jej odrobinkę tylko. Warzywa kroimy w cienkie paseczki i wkładamy do woreczka. Puszczą sok i be pasowały do mięsa . Pieczemy w 200 stopniach koło 60 minut. Podajemy z ziemniakami z wody i sałatką
Kurczak po Ostródzku
Rosołek drobiowy rozpuścić w 100 ml wody. Dodać przyprawy( paprykę, natkę pietruszki i gałkę muszkatową) wymieszać. Nacieramy pałki z kurczaka
Kurczak po Ostródzku
Wkładamy do rękawa do pieczenia, zalewamy pozostałą marynatą , będzie jej odrobinkę tylko.
Kurczak po Ostródzku
Warzywa kroimy w cienkie paseczki i wkładamy do woreczka. Puszczą sok i be pasowały do mięsa . Pieczemy w 200 stopniach koło 60 minut.