Sposób przygotowania:
Kurczak po toskańsku z batatami
Do naczynia wrzucamy pokrojonego w kostke umytego kurczaka .Cukinie myjemy kroimy w plastry takze do srodka ,wciskamy zabek czosnku .Do tego wszytskiego dodajemy puszke pomidorow jesli ktos lubi dosypujemy bazylie.Pokrojona mala papryke takze umieszczamy ale jesli nam zabraknie nie ma klopotu ;) wszytsko skrapiamy lekko oliwa z oliwek zamykamy i pieczemy jakos kolo 30 min spogladajac co kilka min zeby warzywa sie nie rozpadly i wszytsko bylo w calosci ;) kiedy robi nam sie kurczak my obieramy myjemy i robimy plasterki batatow odsaczamy i smazymy na patleni do nabrania rumianego koloru. upieczonego kurczaka podajemy z frytkami batatow .
Ania Hosz
Pyza
holandia
Nie wiem ja mam rozowa skorke i bialawe w srodku.Tu w holandi nazywaja sie zoete aardappelen nie ma odmiany.Nie wiem takze jakie sa w polsce.Bo tam nigdy nie bylo mnie na nie stac i nie probowalam ;)
Dorcia
W Niemczech tez widzialm takie...Sa jeszcze takie wielkie podluzne o kolorze marchewki w srodku..typowe bataty..
holandia
a nie wiem nie widzialam takich.hmmm.dla mnie haha slodki ziemniak to slodki ziemniak :D nie wiem moze i sa inne :P napisane to kupuje.Nigdy nie gotowalam ich w PL tu uwielbiam raz na jakis czas cena tez wyzsza ale bez przesady.jak sie zakupi kilka mozna przezyc.Smazone sa najlepsze mysle.
Babciagramolka