Sposób przygotowania:
Kurczak po meksykańskuPikantny kurczak przyrządzony po meksykańsku. Prawdziwie ognisty temperament dania to zasługa chili oraz bogatej kompozycji aromatycznych przypraw, takich jak kolendra, kmin rzymski, tymianek, goździki i cynamon. Nutę pikantności potrawy podbijają zmielone papryczki chili, tak uwielbiane w Meksyku, że każde danie bez dodatku chili pozostawia pewien niedosyt. Miłośnicy wyjątkowo pikantnych doznań mogą dodatkowo posypać gotowego Kurczaka po meksykańsku z linii Mexicana świeżymi, drobno posiekanymi papryczkami chili.
Sposób przyrządzania:
- Piersi z kurczaka pokrój w paski i podsmaż przez 2 minuty na gorącym oleju.
- Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do mięsa.
- Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
- Następnie dodaj pokrojone pomidory i wszystko duś jeszcze przez około 3 minuty.
- Gorące danie podawaj z ryżem.
Nasza propozycja:
Dla urozmaicenia smaku Kurczaka po meksykańsku możesz posypać na wierzchu drobno posiekanymi papryczkami chili.
Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
darek112
Gość
Polecam!
Glumanda
iwa643