KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kurczak w sosie teppanyaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny filet z kurczaka w japońskim sosie.

Kurczak w sosie teppanyaki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak w sosie teppanyaki

 

  • filet z kurczaka,
  • 5 łyżek sosu teppanyaki,
  • papryka,
  • zielenina do dekoracji,
  • oliwa do smażenia,

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w sosie teppanyaki
Filet z kurczaka dokładnie myjemy , nacinamy w regularne paski, i marynujemy w sosie przez około godzinę. Paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy polewając sosem z marynaty. Filet z kurczaka opiekamy z każdej strony, tak aby uzyskać chrupiące i soczyste mięso . Gotowa potrawę układamy wraz z papryką na talerzu, ozdabiamy zieleniną, do dania pasuje kieliszek śliwkowego japońskiego wina. SMACZNEGO.
Kurczak w sosie teppanyaki
Ponacinanego kurczaka marynujemy według przepisu.
Kurczak w sosie teppanyaki
Podsmażamy paprykę i kurczaka , kurczak musi być zlocisty.
Kurczak w sosie teppanyaki
Talerz dekorujemy zieleniną i papryką ..