Sposób przygotowania:
Kurczak z grapefruitem i granatem
Filety z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Kostkę bulionową rozrobić dokładnie na gęstą pastę w miseczce wraz z oliwą z oliwek. Powstałą mieszanką posmarować dokładnie filety. Grapefruity obrać ze skóry i błonek, wyfiletować. Kawałki owoców wymieszać w misce z ziarenkami granatu, miodem. Mięso grillować z obu stron, na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej na złocisty lub bardziej rumiany kolor, w zależności od indywidualnych upodobań. Pod koniec grillowania posypać świeżo mielonym pieprzem kolorowym lub cytrynowym. Kurczaka można pokroić po skosie, podawać w towarzystwie salsy owocowej, posypać szczypiorkiem i listkami kolendry. Jako dodatki na zdjęciu: ryż naturalny basmanti i sałatka z poszatkowanej sałaty lodowej, cebulki i szczypiorku z sosem z miodu, oliwy i musztardy. Dodatki nie są konieczne gdyż takim kurczakiem z owocami można się najeść i będzie tez miejsce na deser:) Jest to lekkie i sycące danie samo w sobie.
dża