WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Kurczak z marynaty jogurtowej z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka marynowana w przyprawach i jogurcie naturalnym, podana z chińskim makaronem i warzywami.

Kurczak z marynaty jogurtowej z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak z marynaty jogurtowej z makaronem

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 zupka chińska o smaku kurczaka
  • 150 g ugotowanych brokułów
  • 150 g mrożonych warzyw na patelnię
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak z marynaty jogurtowej z makaronem

ETAP 1:

Pierś z kurczaka przekroić na 2 filety. Przyprawić przyprawą do kurczaka.

Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do jogurtu włożyć mięso i odstawić do lodówki na 2 godziny.

Zupkę błyskawiczną przygotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić makaron.

Warzywa na patelnię usmażyć na oleju. Dodać pokrojone brokuły, sezam i sos sojowy. Smażyć 5 minut. Dodać makaron i wymieszać.

Kurczaka wyjąć z marynaty i usmażyć na oleju.

Na talerze nakładać po kawałku kurczaka i po porcji makaronu z warzywami.

Kurczak z marynaty jogurtowej z makaronem
Pierś z kurczaka w trakcie smażenia na patelni
Kurczak z marynaty jogurtowej z makaronem
Pierś z kurczaka zamarynowana w przyprawach i jogurcie
Kurczak z marynaty jogurtowej z makaronem
Makaron błyskawiczny dodany do usmażonych warzyw
Kurczak z marynaty jogurtowej z makaronem
Brokuły z warzywami na patelnię i sezamem usmażone na patelni