Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem i bakłażanem
Wstawić wodę na makaron. Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 1 cm, posolić i odstawić aby puścił soki. Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem i usmażyć pokrojone mięso, do smaku doprawić solą ziołową.
Plastry bakłażana osuszyć z soku na papierowym ręczniku i pokroić na małe kawałki, ja pokroiłam na trójkąciki. Pomidorki cherry pokroić w ćwiartki. Usmażone mięso przełożyć na talerz. Ponownie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić bakłażana i smażyć aż zmięknie. Do smaku także doprawić solą ziołową. Gdy bakłażan zmięknie dodać pokrojone pomidorki oraz usmażonego kurczaka, dodać też olej sezamowy oraz oregano.
Chwile wszystko razem smażyć aby pomidorki puściły soki. Makaron ugotować al'dente i dobrze osączyć, przełozyc na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszać i nakładać na talerze.
Plastry bakłażana osuszyć z soku na papierowym ręczniku i pokroić na małe kawałki, ja pokroiłam na trójkąciki. Pomidorki cherry pokroić w ćwiartki. Usmażone mięso przełożyć na talerz. Ponownie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić bakłażana i smażyć aż zmięknie. Do smaku także doprawić solą ziołową. Gdy bakłażan zmięknie dodać pokrojone pomidorki oraz usmażonego kurczaka, dodać też olej sezamowy oraz oregano.
Chwile wszystko razem smażyć aby pomidorki puściły soki. Makaron ugotować al'dente i dobrze osączyć, przełozyc na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszać i nakładać na talerze.