Sposób przygotowania:
Czarny makaron z kurczakiem i grzybami
Grzyby oczyszczamy, kroimy na kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy grzyby, podsmażamy ok 20 min na niewielkim ogniu. Następnie przekładamy do miseczki.
Kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię na której smażyły się grzyby.
Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i kurkumą.
Gdy mięso będzie podsmażone wrzucamy grzyby i posiekaną dymkę, dolewamy śmietankę i dusimy jeszcze ok 10 min.
Makaron gotujemy al dente i podajemy z sosem. Posypujemy natką pietruszki.
Smacznego
Kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię na której smażyły się grzyby.
Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i kurkumą.
Gdy mięso będzie podsmażone wrzucamy grzyby i posiekaną dymkę, dolewamy śmietankę i dusimy jeszcze ok 10 min.
Makaron gotujemy al dente i podajemy z sosem. Posypujemy natką pietruszki.
Smacznego