Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z fasolą i paprykąETAP 1:
Fasolę namoczyć wieczorem na całą noc. Rano przelać ją do garnka, dolać wody żeby wyrównać poziom w garnku i zacząć gotowanie na małym ogniu. W międzyczasie mięso pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Dodać do fasoli.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na pozostałym z mięsa tłuszczu, przełożyć do garnka. Papryki pokroić w paseczki i zeszklić na patelni, przełożyć do garnka. Marchewki obrać i pokroić w półplasterki, dodać do reszty.
Wlać tyle wody żeby składniki trochę ponad nią wystawały. Dodać przyprawy i natkę. Zagotować. Dolać przecier pomidorowy. Przecisnąć przez praskę czosnek. Zagotować.
Zmniejszyć ogień i dusić aż wszystkie składniki będą mięciutkie. Podawać z pieczywem, ziemniakami, kaszą lub ryżem.
lukrowanepierniczki
WanilioweImprowizacj
lukrowanepierniczki napisał(a):