WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz ze schabu wieprzowego z cebulą, fasolą, kolorową papryką i marchewką. Pyszny, sycący i kolorowy.

Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką

ETAP 1:

Fasolę namoczyć wieczorem na całą noc. Rano przelać ją do garnka, dolać wody żeby wyrównać poziom w garnku i zacząć gotowanie na małym ogniu. W międzyczasie mięso pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Dodać do fasoli.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na pozostałym z mięsa tłuszczu, przełożyć do garnka. Papryki pokroić w paseczki i zeszklić na patelni, przełożyć do garnka. Marchewki obrać i pokroić w półplasterki, dodać do reszty.

Wlać tyle wody żeby składniki trochę ponad nią wystawały. Dodać przyprawy i natkę. Zagotować. Dolać przecier pomidorowy. Przecisnąć przez praskę czosnek. Zagotować.

Zmniejszyć ogień i dusić aż wszystkie składniki będą mięciutkie. Podawać z pieczywem, ziemniakami, kaszą lub ryżem.

Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką
Gulasz wieprzowy po ugotowaniu w dużym garnku
Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką
Przecier pomidorowy dolany do gotującego się gulaszu
Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką
Przyprawy i woda dolana do mięsa i warzyw.
Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką
Przesmażona papryka kolorowa dodana do mięsa i fasoli
Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką
Przesmażone mięso wieprzowe dodane do fasoli
Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką
Namoczona fasola przelana do garnka