Sposób przygotowania:
Pizza z warzywamiETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miski. Dodać łyżkę mąki i cukier i wlać ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Resztę składników na ciasto umieścić w misce. Dodać zaczyn i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na kształt dużej patelni.
Cebulę i pora drobno pokroić i przesmażyć razem na oleju. Brokuły drobniej pokroić. Szynkę pokroić na mniejsze kawałki. Pomidorki pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na drobno.
Patelnię posmarować oliwą, rozgrzać i włożyć ciasto. Smażyć na małym ogniu do zrumienienia i przewrócić na drugą stronę. Posmarować ketchupem i posypać ziołami prowansalskimi. Rozłożyć cebulę z porem, kawałki szynki, brokuły i starty ser. Patelnię przykryć i smażyć na małym ogniu kilka minut aż ser się rozpuści a spód zarumieni.
Podawać na gorąco.
mocsłodkości
WanilioweImprowizacj
mocsłodkości napisał(a):