zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Kwaśnica bez mięsna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna kwaśnica bez mięsna

Kwaśnica bez mięsna

Składniki:

Kwaśnica bez mięsna

 

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 1 mała marchewka
  • kawałek selera
  • kawałek korzenia pietruszki
  • 1 średnia cebula
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Kwaśnica bez mięsna
Kapustę pokroić i zalać wodą (tak by się zanurzyła). Do kapusty dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz ziarnisty. Całość gotować 20-25 minut. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do drugiego garnka i zalać 1 1/2 litra wody. Jarzyny gotować w wywarze około 15 minut. Następnie przelać wywar z jarzynami do kapusty, wymieszać i przyprawić do smaku. Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do zupy i wymieszać. Kwaśnicę można także lekko zasmażyć.