Sposób przygotowania:
Łaciate gofry śmietanowo jogurtowe
Do miski przesiewam mąkę pszenną, dodają śmietanę kremówkę, sól, wodę, spirytus, olej. Całość miksuję blenderem na puszystą masę. Ciasto powinno być gęściejsze niż na naleśniki. Do połowy ciasta dodaję kakao i mieszam. Wstawiam do lodówki dwie masy na 30 minut. Gofrownicę smaruję olejem, rozgrzewam wylewam ciasto 2 łyżki jasnego, 1 łyżka ciemnego. Na jednego gofra potrzeba około 3 łyżek ciasta. Można dodać proszek do pieczenia Krem: Do miski wlewam śmietanę wcześniej schłodzoną. Ubijam na sztywno i dodaję cukier waniliowy. Dodaję jogurt grecki i mieszam dokładnie już ręką.Konfitura: Truskawki najpierw myję, obieram z szypułek, kroje na kawałki , dodaję cukier trzcinowy i przesmażam na wolnym ogniu. Gofry podaję z kremem śmietanowo jogurtowym, truskawkami, poziomkami oraz konfiturą.