Sposób przygotowania:
Łączka obiadowa
Marchewki opłukać, oskrobać. Naciąć wzdłuż, dookoła, kilka (5-6) cienkich rowków ostrym nożykiem a następnie korzenie pokroić w plasterki grubości ok. 5mm - powinny powstać "kwiatki". Brokuła także opłukać, odciąć różyczki - łodygę zużyć np. do zupy. W rondlu roztopić masło, wrzucić marchewkę i wymieszać aby pokryła się tłuszczem, dodać 0,5 łyżeczki cukru, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem ok. 2-3 min.. Następnie do rondla włożyć różyczki brokuła, kwiatami do góry, oprószyć całość resztą cukru i solą, dusić ok. 5 min.. Po tym czasie warzywa powinny być ugotowane, ale jędrne. Wyłożyć na półmisek i udekorować listkami natki. Podawać jako dodatek do mięs albo samodzielną przekąskę.
luna
Jojo
góralka
msewka
teresa.rembiesa
Babciagramolka
Henia
jovi
Mirka227
Natala1210
A.B.
Pyza