Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron łazanki z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą to smaczne i pożywne danie.

Makaron łazanki z kiszoną kapustą

Składniki:

Makaron łazanki z kiszoną kapustą

 

  • 40 dag makaronu łazanki,
  • 0,5 kg kapusty kiszonej,
  • 30 dag kiełbasy toruńskiej,
  • 10 dag boczku wędzonego,
  • 1 cebula,
  • 1 marchew,
  • pieprz,
  • przyprawa maggi,
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Makaron łazanki z kiszoną kapustą
Kiszoną kapustę i utartą na grubej tarce marchew ugotować w wodzie do miękkości. Wędzony boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni. Do boczku wsypać drobno posiekaną cebulę, zeszklić, dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażyć. Ugotowaną kapustę odcedzić, posiekać, włożyć na patelnię z kiełbasą i boczkiem, wymieszać, chwilę razem poddusić, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Łazanki ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, przelać gorącą wodą, połączyć z farszem z kapusty, wymieszać.