Sposób przygotowania:
Leczo w słoiki wg femme0fatale
Cebulę drobno posiekaj. Kiełbaski - serdelki pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w paseczki lub grubszą kostkę - wg uznania.
Ogórka kwaszonego zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozgrzej odrobinę oleju. Na gorący tłuszcz wrzuć posiekaną cebulę i ją podsmaż, następnie dodaj pokrojoną kiełbaskę.
Całość smaż przez około 5 - 10 minut. Następnie dodaj paprykę i duś do momentu, aż będzie miękka.
Wtedy wlej rondla domowy przecier pomidorowy ( lub składniki podlej wodą i dodaj koncentrat pomidorowy).
Całość pogotuj przez krótki moment. Na samym końcu dodaj startego ogórka kwaszonego. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Gorace leczo nakładaj do słoików.
Podawaj z białym pieczywem.
Ogórka kwaszonego zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozgrzej odrobinę oleju. Na gorący tłuszcz wrzuć posiekaną cebulę i ją podsmaż, następnie dodaj pokrojoną kiełbaskę.
Całość smaż przez około 5 - 10 minut. Następnie dodaj paprykę i duś do momentu, aż będzie miękka.
Wtedy wlej rondla domowy przecier pomidorowy ( lub składniki podlej wodą i dodaj koncentrat pomidorowy).
Całość pogotuj przez krótki moment. Na samym końcu dodaj startego ogórka kwaszonego. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Gorace leczo nakładaj do słoików.
Podawaj z białym pieczywem.
I
Cebulę drobno posiekaj, serdelki pokrój w kostkę.
II
Cebulę i kiełbaskę podsmażaj na rumiano.
III
Do podsmażonych / podduszonych składników wlej przecier pomidorowy.
IV
Gorące leczo nakładaj do słoików.