femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Leczo w słoiki wg femme0fatale

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Każdy z nas wie, że typowe węgierskie leczo powinno być gęste. Jednak moje leczo takie nie jest. Przedstawiam Wam leczo - zupę wg femme0fatale.

Leczo w słoiki wg femme0fatale Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo w słoiki wg femme0fatale

 

  • 1 biała cebula
  • 2 serdelki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 szklanka domowego przecieru pomidorowego
  • 1 duży ogórek kwaszony

 

  • pieprz, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Leczo w słoiki wg femme0fatale
Cebulę drobno posiekaj. Kiełbaski - serdelki pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w paseczki lub grubszą kostkę - wg uznania.

Ogórka kwaszonego zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozgrzej odrobinę oleju. Na gorący tłuszcz wrzuć posiekaną cebulę i ją podsmaż, następnie dodaj pokrojoną kiełbaskę.

Całość smaż przez około 5 - 10 minut. Następnie dodaj paprykę i duś do momentu, aż będzie miękka.

Wtedy wlej rondla domowy przecier pomidorowy ( lub składniki podlej wodą i dodaj koncentrat pomidorowy).

Całość pogotuj przez krótki moment. Na samym końcu dodaj startego ogórka kwaszonego. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Gorace leczo nakładaj do słoików.

Podawaj z białym pieczywem.  

I

Leczo w słoiki wg femme0fatale
Przygotuj sobie wszystkie składniki o pokrój je

Cebulę drobno posiekaj, serdelki pokrój w kostkę.

II

Leczo w słoiki wg femme0fatale
Do rondelka przerzuć pokrokone składniki.

Cebulę i kiełbaskę podsmażaj na rumiano.

III

Leczo w słoiki wg femme0fatale
Przecier pomidorowy można zastąpić koncentratem.

Do podsmażonych / podduszonych składników wlej przecier pomidorowy.

IV

Leczo w słoiki wg femme0fatale
Gorąco leczo nakładaj do słoików. Smacznego życzy femme0fatale

Gorące leczo nakładaj do słoików.