zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sos kurkowo - koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny bardzo aromatyczny sos ze świeżych kurek z dodatkiem koperku. Idealny do makaronu lub ryżu jak ktoś woli.

Sos kurkowo - koperkowy

Składniki:

Sos kurkowo - koperkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos kurkowo - koperkowy
Świeże kurki oczyścić i podsmażyć z cebulą obraną, umytą i pokrojoną w kostkę na maśle. Potem dodać wszystkie przyprawy, wlać wodę i dusić 20 minut.

Następnie zabielić sos śmietaną ( można dodać codrobinę mąki aby sos był gęstszy ). Wyłączyć ogień i wsypać koperek, wymieszać.

Sos podawać z ugotowanym makaronem.

Tagi:

dodatki sosy