jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Węgierskie leczo na zimę.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Leczo wg przepisu Roberta Makłowicza pasteryzowane w słoikach będzie z pewnością cennymi przetworami w Twojej spiżarni.

Węgierskie leczo  na zimę. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Węgierskie leczo na zimę.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Węgierskie leczo na zimę.
Na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w półplasterki cebule. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę słodką i ostrą. Parzymy pomidory i obieramy je ze skórki po czym kroimy je w kosteczkę i dodajemy do papryki. Na końcu dodajemy posiekany drobno czosnek i niewielką ilość soli. Jeśli pomidory nie są zbyt dojrzałe na słońcu dodajemy pół łyżeczki cukru. Dusimy około 10 minut. Gorące leczo wkładamy do wyprażonych słoiczków i pasteryzujemy 15 minut na wolnym ogniu.
Węgierskie leczo  na zimę.
Na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w półplasterki cebule.
Węgierskie leczo  na zimę.
Na końcu dodajemy posiekany drobno czosnek i niewielką ilość soli.
Węgierskie leczo  na zimę.
Dusimy leczo około 10 minut po czym przekładamy do słoików i pasteryzujemy..

Tagi:

leczo danie