zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sos z czerwonych kozaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli macie jeszcze w swoich okolicach grzyby i znajdziecie czerwone kozaki to zachęcam was do przygotowania takiego sosu.

Sos z czerwonych kozaków

Składniki:

Sos z czerwonych kozaków

 

Sposób przygotowania:

Sos z czerwonych kozaków
Kapelusze kozaków oczyścić, szybko umyć i pokroić. Masło roztopić w szerokim rondlu, wrzucić grzyby i smażyć do zrumienienia.

Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażyć. Dodać przyprawy, wlać bulion i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 45 minut.

Na koniec ewentualnie jeszcze doprawić do smaku i zabielić sos śmietaną ( można dodać łyżeczkę mąki do śmietany ).

Zagotować i podawać z makaronem.  

Tagi:

sos grzyby