Agata88

Agata88

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

Leczo z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie smaczne danie z cukinii, z kiełbaską. Dla zabieganych osób, które lubią szybkie gotowanie. Polecam!

Leczo z cukinii Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Leczo z cukinii

Na leczo z kiełbaską

  • ścinki różnych wędlin, oraz kiełbasa (zwyczajna lub śląska)
  • jedna średnia cukinia
  • jedna średnia cebula
  • jedna kostka rosołowa na bulion
  • szklanka gorącej wody na bulion

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii
Kiełbaskę i inne wędlinki kroimy w kostkę. Cukinię myjemy i razem ze skórką kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Kostkę rosołową (u mnie warzywna) rozpuszczamy w około szklance gorącej wody.

Wszystkie składniki wsypujemy na patelnię i podsmażamy. Następnie dodajemy bulion i dusimy pod przykryciem parę minut (aż kiełbasa i cukinia będą miękkie).
Leczo z cukinii
Kiełbaskę i wszystkie ścinki wędlin kroimy w kostkę
Leczo z cukinii
Cukinię myjemy i razem ze skórką kroimy w półplasterki
Leczo z cukinii
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę
Leczo z cukinii
Kostkę rosołową (warzywną lub inna dowolną) rozpuszczamy w około szklance wrzątku
Leczo z cukinii
Wszystkie składniki podsmażamy na patelni, dodajemy bulion i dusimy pod przykryciem do miękkości