Sposób przygotowania:
Leczo z cukinią
Cukinię myjemy i kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Kabanos kroimy na drobno, plastry szynki w kostkę. Pomidor obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, gdy będzie szklista dodajemy czosnek i smażymy przez chwilę, przekładamy do garnka. Wlewamy 15 łyżek wody ( zagotowujemy ) i dodajemy kolejno co 5 minut : wędlinę,
paprykę, cukinię, pokrojony pomidor oraz kethup. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, gdy będzie szklista dodajemy czosnek i smażymy przez chwilę, przekładamy do garnka. Wlewamy 15 łyżek wody ( zagotowujemy ) i dodajemy kolejno co 5 minut : wędlinę,
paprykę, cukinię, pokrojony pomidor oraz kethup. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką.